Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Χούμους

Αν δεν έχετε δοκιμάσει χούμους, χάνετε...
Υλικά:
400 γρ ρεβύθια
50 γρ ταχίνι ή σουσάμι
1 λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο
2-3 κουταλιές λάδι


Τα ρεβύθια πρέπει να τα έχουμε βάλει στο νερό να μουσκέψουν και να φουσκώσουν από την προηγούμενη μέρα.

Την επόμενη μέρα τα βράζουμε σε σκέτο νερό και τα σουρώνουμε.


Ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί και από το λάδι 2 κουταλιές


και τα χτυπάμε καλά μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Αν δούμε ότι χρειάζεται προσθέτουμε μιά κουταλιά λάδι ακόμα.


Το σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρυγανισμένο ψωμί.


Αν θέλουμε να αποφύγουμε την διαδικασία του φουσκώματος, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ρεβύθια από κονσέρβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου