Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Κοτόπιτες ατομικές



Ένας θαυμάσιος τρόπος για να αξιοποιήσουμε το περίσσευμα από βραστό ή ψητό κοτόπουλο
και να φτιάξουμε γρήγορα και χωρίς κόπο πεντανόστιμες ατομικές κοτόπιτες
 που θα εκτιμηθούν από όλους!  

Υλικά για 4 ατομικά σκεύη:
(τα υλικά είναι κατά προσέγγιση)

250 γρ κοτόπουλο βραστό ή ψητό
1 κουταλιά ελαιόλαδο
5-6 φέτες μπέικον σε κομμάτια
250 γρ μανιτάρια φρέσκα
2 ½ κουταλιές αλεύρι
1 κουταλιά θυμάρι
50 γρ βιτάμ
1 κύβος ζωμός κότας διαλυμένος σε
1 φλυτζάνι καυτό νερό
1 φύλλο σφολιάτας

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και το ανακατεύουμε με το αλεύρι και το θυμάρι.
 Σοτάρουμε το μπέικον στο ελαιόλαδο σε σιγανή φωτιά
 και προσθέτουμε τα μανιτάρια να σοταριστούν για 2-3 λεπτά. 
 Προσθέτουμε το βιτάμ και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε και το νερό με τον κύβο κότας, ανακατεύουμε,
αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις και σβήνουμε τη φωτιά. 
 Μοιράζουμε το κοτόπουλο σε 4 πυρίμαχα φορμάκια.
 Κόβουμε λωρίδες απο τη σφολιάτα, βρέχουμε ελαφρά το χείλος κάθε σκεύους
και φτιάχνουμε στεφανάκια γύρω από αυτό.
 Κόβουμε την υπόλοιπη σφολιάτα στα 4 και καλύπτουμε καλά την επιφάνεια του σκεύους,
πατώντας γύρω-γύρω με ένα πηρούνι για να κολλήσει καλά η ζύμη πάνω στο στεφανάκι.
 Κάνουμε 2-3 τρύπες με το πηρούνι στην επιφάνεια της σφολιάτας
και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
 Αφήνουμε να μισοκρυώσει,  θρυμματίζουμε τη σφολιάτα μέσα στο σκεύος   


και απολαμβάνουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου