Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Κοτόπουλο με noodles

Ένα εύγευστο και ελαφρύ πιάτο -και εξαιρετικά εύκολο - ιδανικό για παρέα...

Κόβουμε 500 γρ. κοτόπουλο σε κυβάκια και το μαρινάρουμε για 20-30 λεπτά (και περισσότερο αν έχουμε χρόνο) μέσα σε αλάτι, πιπέρι, σησαμέλαιο ή σπορέλαιο, σόγια σος και τζίντζερ τριμμένο.


Κόβουμε τα λαχανικά σε κυβάκια. Μπορούμε να βάλουμε ότι λαχανικά θέλουμε – εγώ εδώ χρησιμοποίησα 1 πράσινη πιπεριά, 1 ξερό κρεμμύδι, 1 κονσέρβα φύτρα, 1 κονσέρβα μικρά καλαμπόκια (baby corns), 1 κονσέρβα μπαμπού και 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια.

Βράζουμε τα noodles για όσο λέει η συσκευασία (συνήθως θέλουν 3-5 λεπτά), τα στραγγίζουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα προσθέτοντας 2 κουταλιές σησαμέλαιο.


Σε βαθύ τηγάνι (ή γουόκ αν έχετε) βάζουμε 2 κουταλιές σησαμέλαιο (ή σπορέλαιο), το ζεσταίνουμε καλά και ρίχνουμε το κοτόπουλο με μπαχαρικά – πιπέρι, πάπρικα και ελάχιστο αλάτι (προσοχή στο αλάτι γιατί περιέχει και η σόγια σος και θα γίνει πολύ αλμυρό).


Το σοτάρουμε καλά και το βγάζουμε σε πιάτο.

Σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας. Ρίχνουμε 2 κουταλιές σησαμέλαιο και προσθέτουμε τα λαχανικά. Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να μαραθούν αλλά δεν πρέπει να παραβράσουν.

Τότε ρίχνουμε μέσα και τα noodles, προσθέτουμε 2 κουταλιές σόγια σος και 2 γουόστερ σος, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά να πάρουν άρωμα, προσθέτουμε και το κοτόπουλο και σερβίρουμε.
Προσθέστε ό,τι λαχανικό σας αρέσει, φρέσκο κρεμμυδάκι, χρωματιστές πιπεριές και αν θέλετε πιο εξωτική γεύση μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένο ανανά κονσέρβας!
Προσέξτε λίγο τις ποσότητες των υλικών γιατί είναι πολλά διαφορετικά υλικά άρα αναγκαστικά γίνεται μεγάλη ποσότητα φαγητού. Όχι ότι θα πάει χαμένο βέβαια !!!

1 σχόλιο:

  1. Πολυ καλη συνταγη..αλλα μην τα βαζετε σαρακοστιατικα ρε παιδια αυτα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή