Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Καλαμαράκια με ρύζι

Καλαμαράκια με ρύζι

Τα θαλασσινά είναι πάντα ευπρόσδεχτα στο τραπέζι μας, πολύ δε περισσότερο μετά την κρεατο-κραιπάλη του Πάσχα!
Ας φτιάξουμε λοιπόν αυτό το νόστιμο και ελαφρύ φαγάκι.


Για 4-5 μερίδες
1 κιλό καλαμαράκια
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλυτζάνι λευκό ξηρό κρασί
2-3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 φλυτζάνια ρύζι σπυρωτό
Αλάτι και πιπέρι

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα καλαμαράκια. Αν είναι μεγάλα τα κόβουμε στα δύο αλλιώς τα αφήνουμε ολόκληρα, όπως εδώ.
Σε μεγάλη κατσαρόλα σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι στο λάδι και κατόπιν ρίχνουμε τα καλαμαράκια να σωταριστούν και αυτά.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κρασί. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, περίπου 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και 1 φλυτζάνι νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν για μισή ώρα περίπου.
Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν προσθέτουμε 4 φλυτζάνια νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πιεί όλο του το ζουμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου