Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Λιγκουίνι με κοτόπουλο και βασιλικό


Υλικά για 4-5 μερίδες:

500 γρ λιγκουίνι ή άλλο ζυμαρικό
700 γρ κοτόπουλο φιλέτο (μπούτι ή στήθος)
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλυτζανάκι λευκό κρασί
250 γρ κρέμα γάλακτος
Αλάτι και πιπέρι
Φυλαράκια φρέσκου βασιλικού
(να 'ναι καλά το γλαστράκι μου, κρατάει ακόμα!)


Κόβω το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
Λιώνω στο μούλτι το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζω μπόλικο νερό και μόλις πάρει βράση, προσθέτω αλάτι.
Ρίχνω τα ζυμαρικά και τα βράζω 2 λεπτά λιγότερο από τον κατώτερο προτεινόμενο χρόνο βρασμού.
Τα σουρώνω και τα διατηρώ ζεστά.
Εν τω μεταξύ, μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά, βάζω το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνω το κοτόπουλο και το ροδίζω καλά για 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συχνά.


Προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύω για 1-2 λεπτά.
Ρίχνω το κρασί και αλατοπίπερο και αφήνω να βράσει σε δυνατή φωτιά.


Μετά από 10 λεπτά περίπου, προσθέτω τον βασιλικό και την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύω και βράζω σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά ακόμα,
μέχρι να μειωθεί η σάλτσα στο μισό περίπου.
Δεν πρέπει να στεγνώσει η σάλτσα, την περίσσεια υγρασία θα την απορροφήσουν τα ζυμαρικά.


Μόλις είναι έτοιμη, ρίχνω τα σουρωμένα ζυμαρικά,
ανακατεύω καλά


και σερβίρω αμέσως,
προσθέτοντας σε κάθε πιάτο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο πικάντικο τυρί τριμμένο.

Βάλτε και ένα ποτήρι δροσερό λευκό κρασί και απολαύστε γεύση!




greekfoodblogs.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου