Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Η οικονομική κρίση βοηθά το περιβάλλον!

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ Ε.Ε.
Ποιος θα περίμενε πως η οικονομική κρίση θα είχε και θετικές επιπτώσεις στη ζωή μας. Και όμως, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ευρωπαϊκού Πρακτορείου Περιβάλλοντος η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει μία μείωση κατά 6,9% στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

"Η μεγαλύτερη επίδραση στις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου προέρχεται από την απότομη μείωση (-12,7%) στην κατανάλωση άνθρακα, την ώρα που για όλα τα ορυκτά καύσιμα (άνθρακας, πετρέλαιο, φυσικό αέριο ) η κατανάλωση μειώθηκε κατά 5,5% σε σύγκριση με το 2008", ανέφερε ανακοίνωση το.....υ Ευρωπαϊκού Πρακτορείου Περιβάλλοντος με έδρα την Κοπεγχάγη.

Το πλάνο περιορισμού του φαινομένου του θερμοκηπίου ήθελε μείωση των εκπομπών συγκεκριμένων αερίων κατά 20% μέχρι το 2020 σε σχέση με τα επίπεδα του 1990. Μέχρι στιγμής οι εκτιμήσεις δείχνουν πως σχεδόν ο στόχος έχει επιτευχθεί αφού ήδη τα επίπεδα των βλαβερών για το περιβάλλον ουσιών παρουσιάζει πτώση που αγγίζει το 17,3%. Η οικονομική ανάκαμψη ίσως να επιφέρει και ανάκαμψη στους δείκτες των αερίων αυτών ή τουλάχιστον μία πιο αργή μείωση ανέφερε μεταξύ άλλων ο οργανισμός.
http://tsiliadoros.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου